/ Evenimente / Tabara Dusteristilor, Ibanesti 2018

Editia a doua a Taberei Dusteristilor s-a incheiat cu succes, si speram, a fost pe placul participantilor. Ei au avut parte si de aceasta data de un program variat, cursuri teoretice dar si practica din belsug.

Prima zi a inceput cu un curs teoretic sustinut de un off-roader muresean autentic, dl Liviu Iernean, care a prezentat conceptele de baza ale off-roadului in sala pensiunii Ovidiu & Paula, dupa care s-a iesit in teren pentru proba practica - o tura de 120 km, preponderent off-road unde participantii au avut ocazia sa puna in aplicare cele invatate. Caravana a strabatut multe zone frumoase din Muntii Gurghiului, si a avut parte de tipuri de teren variate.

A doua zi, dupa o scurta initiere a participantilor in conceptele de orientarea si navigarea in off-road, sustinuta de colegii de club Adrian Dancu si Zold Zita, a urmat o proba practica - raliu de ragularitate de cca 50 km in teren accidentat, in care navigarea s-a facut exclusiv dupa roadbook. Participantii s-au descurcat exceptional, terminand cu totii competitia cu succes. Dupa masa participantii au reintrat in sala de cursuri pentru o scurta prezentare a conceptului de conducere defensiva, sustinuta de colegul nostru de club Clau Rusu, care a vorbit despre pozitia corecta la volan, centura de siguranta, si alte elemente de siguranta activa si pasiva, dar si despre transferul de mase, derapajele accidentale si redresarea masinii in urma deraparii, exemplificat cu un mic studiu de caz video. Dupa curs participantii au avut ocazia sa testeze simulatorul de impact, care exemplifica importanta centurii de siguranta si simuleaza efectele unui impact frontal la 13 km/h.

A treia zi a avut loc traditionalul "Trial" adica proba de indemanare auto in teren accidentat, pe mai multe categorii: Copii, Standard si Avansati. Ultimele ture s-au dat in conditii meteo extrem de complicate fapt pentru care demonstratiile planificate cu Dusterele de competitie nu au mai avut loc. Ploaia ne-a speriat doar, norii ne-au ocolit, astfel festivitate de premiere a avut loc in conditii de vreme frumoasa, in decorul unui splendid apus de soare peste Valea Gurghiului.

Multumim tuturor colaboratorilor si sponsorilor pentru sprijin:

Direct Motor,  HusqvarnaAnvergoMudster, 100Tracks, Salus Tehnomed, Asifort

========================

ANUNT

Tabara este o intalnire a dusteristilor de pretutindeni, cu scopul de a petrece cateva zile impreuna cu familia si prietenii, in care toate programele implica intr-un fel sau altul masinile lor preferate: Dusterul. Dupa o prima editie reusita, ceea de-a doua va avea loc tot in zona pitoreasca a Vaii Gurghiului intre 30 mai - 03 iunie 2018.

Asadar asteptam cu drag orice proprietar, utilizator si simpatizant al modelului la ceea de-a doua editie a Taberei sa afle mai multe despre masinile lor, si sa descopere aventura alaturi de oameni pasionati de Dustere, off-road si motorsport.
Se poate inscrie oricine cu conditia sa participe cu un Duster.
Centrul operativ va fi instalat in acelasi loc ca si anul trecut, in pensiunea "Ovidiu & Paula”. Programul in mod traditional va include cel putin o plimbare organizata in coloana cu vizitarea unor puncte de interes turistic, un exercitiu de navigare dupa roadbook si o intrecere de indemanare in teren accidentat pe un traseu marcat. Ziua va asteapta aventuri noi si adrenalina iar seara distractia si relaxarea din jurul focului de tabara cu povesti si cantari...

Preturi cazare:
Pensiunea "Ovidiu si Paula": 9 camere duble + 2 apartamente 4pers
140 lei / zi - camera dubla cu mic dejun inclus
180 lei / zi - apartament 4 persoane cu mic dejun inclus (2 adulti + 2 copii) 

Pensiunea "Smaranda": 6 camere duble
140 lei / zi - camera dubla cu mic dejun inclus

Pensiunea "Lucretia": 7 camere duble
140 lei / zi - camera dubla cu mic dejun inclus

Camping amenajat (dusuri, toalete, curent):
Cort: 30 lei / cort / zi / max 4 persoane
Rulota: 45 lei / rulota / max 4 persoane
Taxele includ parcare pentru 1 autoturism si acces la dusuri si toalete.
Suplimentar se plateste:
5 lei/zi/persoana - de la a 5-a persoana / cort sau rulota
10 lei/zi/auto - parcare pt autoturisme suplimentare / cort sau rulota
4 lei/zi - acces la reteau electrica
Mic dejun: adulti: 30 lei, copii: 10 lei (la Pensiunea "Ovidiu si Paula")

Cina se va servi in Restaurantul pensiunii "Ovidiu si Paula", dupa terminarea programului de activitati, in jurul orelor 18:00-19:00. Preturi: 50 lei / adulti, 25 lei / copii
Cei care au preferinte speciale privind mesele zilnice rugam sa ne anunte in momentul rezervarii.

Rezervari se pot face prin semnalarea intentiei de participare, dupa care se plateste avans de 350 de lei (cazare la pensiune/vila) sau de 100 lei (camping) pentru validarea inscrierii. Numarul de camere fiind limitat ecestea se vor da in ordinea platilor, o rezervare nefinalizata prin plata avansului expira dupa 24 de ore.

Platile se vor face prin virament bancar in contul asociatiei ACS DUSTER HOBBY RACING, mentionand pe ordinul de plata:
“INSCRIERE TABARA DE OFF-ROAD 2018”
IBAN: RO03BTRLRONCRT0359630401, deschis la Banca Transilvania Suc Tg-Mures

Contact:
Zold Zsombor – 0745653326, Suciu Marius – 0752170898 
dusterhr@gmail.com
Va asteptam!
Parteneri


mudster
asifort broker
anvergo
salus tehnomed
direct motor
100tracks