/ Evenimente / Tabara Dusteristilor, Ibanesti 2017

Ideea Taberei a aparut spre finalul primului an de activitate al clubului pe masura ce proiectul Duster Hobby Racing atragea din ce in ce mai multi simpatizanti. Astfel s-a conturat nevoia ca periodic sa ne adunam cu totii la un loc, intr-o locatie centrala unde ne putem relaxa impreuna in mod activ, punand in valoare atat calitatile Dusterului cat si ale comunitatii dusteriste. 

In jur de 30 de echipaje din toate colturile tarii s-au adunat in parcarea concesionarului "Lion Victoria" reprezentanta mureseana de Dacia-Renault-Nissan. Coloana a fost flancata de doua Dustere ale jandarmeriei, care ne-au ajutat in traversarea orasului Targu-Mures la iesirea spre Reghin - valea Gurghiului.

Avand 3 zile complete la dispozitie am reusit sa pregatim un program interesant si variat. Prima zi a fost una de relaxare, in care am propus vizitarea a cateva obiective turistice renumite din zona. Astfel, am traversat in coloana Muntii Gurghiului pe drumuri forestiere pitoresti pana la Sovata, unde dupa un mic picnic am vizitat Lacul Ursu, apoi ne-am continuat drumul pana la Praid sa vizitam Salina.

A doua zi a fost dedicata exercitiilor de navigare asa cum se face si in competitiile importante de motorsport, precedat de un curs teoretic despre notiunile de baza de navigare si orientare in teren. Marea majoritate a participantilor s-a descurcat, unii in mod excelent, altii onorabil, si cu doar trei exceptii au reusit sa parcurga traseul desemnat. Dupa masa a avut loc un curs de prezentare ale echipamentelor utilizate in off-road, si a modalitatilor de recuperare al masinii in teren accidentat.

A treia zi a fost cea desemnata concursului de indemanare a Dusterelor in teren accidentat, adica parcurgerea unui traseu marcat contra cronometru, pe mai multe categorii: copii, fete, standard, avansati. Au fost 4 ore spectaculoase si pline de adrenalina, dar cu toate astea fara incidente sau daune. Dupa concurs spectatorii curiosi aveau posibilitatea sa urce in Dusterele clubului pregatite pentru competitii si sa parcurga traseul pe locurile de pasageri. Dupa reintoarcerea in Tabara a avut loc cursul teoretic de tehnici de supravieturie in desert si in padure prezentat de dl Pop Florin Vancea, initiatorul proiectului "Flo Adventure School".

Dupa trei zile pline am incheiat Tabara cu festivitatea de premiere unde s-au inmanat diplomele de participare si premiile la toate categoriile: navigare, trial copii, pe categorii de varsta, trial fete, trial baieti si trial avansati. Premiile au fost asigurate de "100 Tracks" si "Mudster".

Feedbackul pozitiv din partea participantilor ne-a asigurat ca obiectivul propus a fost atins: am realizat un eveniment de real interes pentru comunitatea dusterista pentru care cu siguranta sa va dori continuitate. 

Multumim sponsorilor nostri fara care acest eveniment nu putea avea loc:

Sponsori si parteneri permanenti ai clubului: Mudster, SPC Grup

Sponsor principal al evenimentului: Lion Victoria

Sponsori: 100 Tracks, Oracler Advertising, Jazz&Blues Club, Petry,

Parteneri media: Ardeal TV, TVR, Stii TV, Radio Tg-Mures

Multumim pe aceasta cale si institutiilor statului si autoritatilor locale pentru buna colaborare, si in mod special unor prieteni - personaje consacrate ale off-roadului muresean, care ne-au ajutat sa finalizam in timp toate demersurile.

 
Parteneri


mudster
asifort broker
100tracks