/ Evenimente / Cupa Off Road Sangeorgiu de Mures 2019

In data de 06 aprilie 2019 a avut loc prima editie a "Cupei Off-Road Sângeorgiu de Mureș", la initiativa clubului local de off-road "MUD Off-Road Team" in colaborare cu ACS Duster Hobby Racing. Evenimentul s-a bucurat de succes si de interes maxim din partea amatorilor de off-road, atat concurenti cat si spectatori. La start s-au adunat peste 60 de echipaje, majoritatea din zona si din judetul Mures, dar au venit cativa si din judetele limitrofe.

Concurentii au fost impartite pe 2 categorii de dificultate - standard si open, si au avut de efectuat doua probe pentru a puncta in clasamentul final, o proba scurta de traseu dupa roadbook si una de trial pe un traseu marcat, amenajat la baza Dealului Pitigoiului. Intre participanti am avut mai multe Dustere inscrise la categoria Standard si un echipaj la open. Cele mai pregatite echipaje s-au dovedit a fi membrii "Clubului Off-Road Sighisoara" care si-au adjudecat podiumul de premiere la ambele categorii. De mentionat echipajul dusterist de la categoria Open cu un onorabil loc 4 la proba de trial.

Totul s-a desfasurat fara incidente, atat concurentii cat si spectatorii au dat dovada de disciplina exemplara. Cu siguranta evenimentu va avea continuitate, d-l primar Sofalvi Szabolcs s-a declarat foarte multumit de modul de organizarea si de desfasurare a evenimentului si ne-a asigurat de sprijinul autoritatilor locale si pe viitor. Multumim pe aceasta cale tuturor celor care ne-au ajutat in organizarea concursului, atat institutiilor publice, autoritatilor locale cat si proprietarilor privati care ne-au dat acordul pentru tranzitarea terenurilor. De asemenea multumim sponsorilor pentru sprijinul financiar si material oferit:

Q8 Oils, UMF, Zen Pharma, Purama, Salus Tehnomed, Danzka Vodka, Mihaly Films, Hell Energy, Gruppo Damido, Maschio Gaspardo

Felicitari castigatorilor si multumiri tuturor celor care au participat la eveniment!

Foto credit: Marius Belean, Septy Edy, Posta Bela, Dana Focsaneanu, Muresan Berecky Vilmos Gyorgy

============================

ANUNT

Clubul MUD Off Road Team împreună cu ACS Duster Hobby Racing și cu sprijinul Primăriei Sângeorgiu de Mureș, organizează sâmbătă 06 aprilie "Cupa Off-Road Sângeorgiu de Mureș 2019". Evenimentul este unul recreativ-sportiv și se adresează în primul rând amatorilor de off-road de pe raza județului Mureș și din județele limitrofe, dar este binevenit orice pasionat a mașinilor de teren în calitate de participant sau spectator. Se poate înscrie orice echipaj format din pilot și copilot/navigator cu orice mașină de teren dotată cu tracțiune integrală. Participanții vor parcurge două probe cronometrate: una de orientare (traseu) și una de îndemânare (trial).

Organizatorii estimează un număr de aproximativ 40 de participanți care vor evolua pe un traseu ingenios configurat, ceea ce garantează un spectacolul automobilistic efervescent indiferent de condițiile meteorologice. Zonele rezervate spectatorilor au fost gândite pentru a oferii vizibilitate excelentă asupra întregului traseu de trial. Accesul publicului este liber și se face pietonal sau cu mașina de pe strada Márton Áron din Sângeorgiu de Mureș, în direcția pădurii la cca 500m, până la baza dealului Pițigoiului. Startul în proba de traseu se va da la ora 10:30 iar cel de trial va avea loc după ora 13:00, în funcție de ritmul de regrupare a concurenților.

Regulamentul particular al evenimentului, lista de inscrieri, comunicatele și clasamentele se găsesc pe pagina evenimentului pe Facebook: https://www.facebook.com/events/1072342006288071/
In zona startului sunt asigurate servicii de catering cu mâncăruri calde, cafea, băuturi racoritoare și nu numai.

Organizatorii fac apel pe această cale tuturor pasionaților de natură care sâmbătă, 6 aprilie plănuiesc plimbări sau drumeții în pădurile de pe raza localităților Sângeorgiu de Mureș, Livezeni, Cotuș și pe creasta Platoul Cornesti - Platoul Terebici, să dea dovadă de vigilență maximă pentru că între orele 10:00 - 14:00 pe drumurile forestiere din zonă pot întâlni mașini de teren care pot circula cu viteză ridicată.